HaberOyun
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PES 6 (Tam Çözüm)

Aşağa gitmek

 PES 6 (Tam Çözüm) Empty PES 6 (Tam Çözüm)

Mesaj  Admin Perş. Ağus. 19, 2010 2:47 am


Pro Evolution Soccer 6
OYUN TÜRÜ: Spor

YAPIMCI: Konami
DAĞITICI: Konami
OYUNCU SAYISI: Min: 1 Max: 2
ONLİNE DESTEĞİ: VAR

ÇIKIŞ TARİHİ: 26 Ekim 2006


Bu yıllarda, "bizi en çok esir eden şey nedir?" diye sorsalar, hiç düşünmeden PES(Pro Evolution Soccer) derim. Bi düşünsenize; normal bir futbol karşılaşması seyrederken bile aklımıza PES geliyor. İçinizden "hadi olum üçgene bas, R1+X'e basıp pres yap" nidaları yükseliyor. Bir oyun insanın yaşamına ancak bu kadar girebilir. Bunun için bütün PES severlerinin doktora gitmesini şiddetle tavsiye ederim.


Bunların yanında, rekabet duygusunu, PES kadar verebilen oyunların sayısı da bir elin parmaklarını geçmez. Sürekli arkadaşlarımızla atışır, sonraki maç için randevular veririz. Kazanmak için değişik taktikler deneriz ya da rakibin morelini bozmak için çene çalarız(ki bu benim en çok kullandığım taktik. Ben de sizleri düşünerek bu taktik rehberini hazırladım. En önemli noktaları maddeler halinde sıraya dizdim. Eğer bu taktikleri uygularsanız, PES'i daha iyi oynayabilir ve arkadaşlarınızı deli edebilirsiniz.



*Sisteminizi mutlaka dörtlü savunma üzerine kurun. Diğer türlü defansınız yol geçen hanına dönecek ve bol miktarda kontra atak yiyeceksinizdir.

*Güçlü bir orta saha kurmaya bakın. Özellikle Appiah, Vieria gibi defansif orta saha oyuncunuz mutlaka bulunsun. Böylelikle daha başlamadan rakip takımın ataklarını kesebilirsiniz.

*Maçtan önce kadronuzu belirlerken, oyuncuların inişte mi yoksa çıkışta mı olduğuna kesinlikle bakın. İnişte olan(oklar sayesinde anlıyoruz) as oyuncunuz yerine çıkışta olan yedek oyuncunuzu oynatmayı deneyin. Kesinlikle çok daha sağlıklı olacaktır.

*Eğer PES'de başarılı olmak istiyorsanız, ilk önce paslarınızı geliştirmelisiniz. Özellikle pas atarken parmağınız L1'de olsun. Böylece oyuncunuz pası atar atmaz ileri doğru koşacak ve bu da atağa daha kalabalık çıkmanıza olanak sağlayacaktır. Sık sık üçgenle ara pası vermeye çalışın. Bunun sayesinde forvetleriniz bir an olsun kaleci ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Ayrıca X'e basılı tutarsanız, oyuncunuz yanındakine değil de uzağındaki oyuncuya pası atar, bunu sakın unutmayın. Ortalarınızda ise L1+O kombinasyonunu kullanın genellikle. Bu ortalarınızın hedef oyuncunun biraz daha ilerisine atmasını sağlayacaktır .

*PES 6'da şut çekmek önceki oyuna göre çok daha zor. Şut çekerken rakip oyuncuyla omuz omuza olmamaya özen gösterin, yoksa şutlarınız dağlara taşlara gidebilir. Bu bir; ikincisi koşma tuşundan elinizi çekin, üçüncüsü oyuncunuzun hangi ayağını kullandığını bilin. Eğer top ters ayağına gelirse daha zayıf bir şut atacaktır. Hele ki sırtınız kaleye dönükken hiç şut çekmeyin, çünkü gol olma ihtimali yüzde "0". Kaleci ile karşı karşıya kaldığınız pozisyonlarda; şut tuşuna bastıktan hemen sonra pas tuşuna da basarsanız, oyuncu topa vurmuş gibi yapacaktır ama vurmayacaktır. Bu hareketi doğru zamanda kullanırsanız, boş kaleye gol atma imkanı doğacaktır sizin için. Diğer bir alternatif ise; L1+şut tuşuyla aşırtma vuruş yapmanız, ama bu hareketi kullanırken açınıza ve kalecinin durduğu pozisyona büyük önem gösterin. Aksi taktirde ya kaleci topu çelecektir ya da top dışarı gidecektir. Ayrıca şut tuşuna basılı tutarken R2'ye basarsanız oyuncu topu plase olarak kaleye gönderecektir.


*Top sürmek PES oyunlarında çok ama çok önemli. Önünüzde boş bir alan bulursanız hiç üşenmeden koşma tuşuna basın. Bu kontraya daha hızlı çıkmanızı sağlar. Bol bol ani dönüş yapın, bunu gerçekleştirirken top ayağınıza gelir gelmez koşma ve yön tuşuna birlikte basın. Böylelikle karşımızdaki rakipten kurtulabilir ya da şut çekmeye hazırlanırken önümüzü boşaltmamızı sağlayabiliriz. Diğer bir nokta; koşu tuşuna kesik kesik basarsanız top ayağımızdan açılır ve bir nebze olsun daha hızlı ilerlersiniz.

*Top rakipteyken eliniz sürekli R1+X'de olmasın. Eğer öyle yaparsanız top kapma olasılığınız çok düşer. Genelde rakiple aranıza belli bir mesafe koyun ve boş bir anında X'e basın. Kare tuşunu da oldukça sık kullanmanızı tavsiye ederim. Bu tuş diğer bir arkadaşınızı da yanınıza çağırır ve birlikte pres yapma olanağı sağlar. Zor durumda kaldığınız posizyonlarda ise topu kısa paslarla değil de, orta tuşuyla uzaklaştırın. Aksi taktirde yapacağınız en ufak bir hata size pahalıya patlayacaktır.

*Bildiğiniz gibi Free Kick kullanmak büyük bir ustalık ister. Kazandığınız Free Kick'lerde ilk önce kale ile aranızdaki mesafeyi ölçün. Eğer yay çizgisine yakın bir noktada kullanıyorsanız, geri tuşuna basıp, barı orta çizgiye getirin ve böyle kullanın. Uzak mesafelerde ise ileri tuşuna ve hangi yöne falso vermek istiyorsanız o yön tuşuna basıp öyle kullanın.


Umarım verdiğim bu taktikler işinize yarar. PES severleri bu yazıyı okuduğunda, bu taktiklerin PES'le daha yeni tanışmış oyunculara hitap ettiğini anlamışlardır. Sadece başlangıç tüyolarını verdim, kendinizi geliştirmek sizin isteğiniz ve yeteneğinize kalmış.

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Admin
Admin
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 169
Rep Gücü : 3000
Kayıt tarihi : 02/07/10
Nerden : Aydın

https://haberoyun.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz