HaberOyun
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Güiza krizi!

Aşağa gitmek

Güiza krizi! Empty Güiza krizi!

Mesaj  Admin Salı Tem. 06, 2010 1:20 am

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, İspanyol golcünün antrenmanlara çıkmaması ile ilgili konuştu

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, doktor raporlarına göre İspanyol futbolcu Daniel Güiza'nın antrenmanlara çıkmaması için bir neden olmadığını söyledi.

Aykut Kocaman, antrenman sonrasında basın mensuplarıyla yaptığı sohbette Güiza ile ilgili bir soru üzerine, ''Doktor raporunda antrenmana çıkmaması için bir neden olduğu görünmüyor. Herhalde kendisinin sorunu var. Güiza'ya karşı bu kulüp yapması gereken yükümlülükleri yerine getirdi. Oyuncudan da bu adım bekleniyor'' diye konuştu.

''ÖN YARGIM YOK''
Takımdaki hiçbir oyuncuya karşı ön yargısının bulunmadığını anlatan Kocaman, ''İşini seven, kulübüne, arkadaşlarına saygı gösteren, her oyuncuya açığım'' dedi.

''Fenerbahçe'de oynamak isteyen futbolcuların burada oynamasını istiyorum. Burada kalmak isteyen oyuncular benim için hep ön planda olacak'' diyen Kocaman, Kazım ile ilgili bir soruya da şöyle yanıt verdi:

''Kazım, bana doğru bir adım atarsa ben ona doğru iki adım atarım. Bu tüm futbolcularım için geçerli. Antrenmanlarda gayretli gözüküyor. Fenerbahçe'nin yararlanabileceği bir oyuncu. Futbolcular, önce işlerine saygı gösterecekler, sonra kulüplerine, sonra da arkadaşlarına. Buna saygı gösteren her oyuncuyla yola devam ederiz. Hiçbir futbolcuya karşı ön yargım yok. Oyuncular kendileri girerler kadroya. İyi çalışan, iyi performans gösteren formayı kendi alır.''

FORVETİN MERKEZİNE OYUNCU
Kocaman, şu anda transfer çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, forvetin merkezine bir oyuncu almak istediklerini söyledi.

Aradıkları özelliklerin yüksek top kontrolü, dripling ve vuruş özellikleri olduğunu vurgulayan Kocaman, ''Forvetteki merkez oyuncuda tercih nedenim, biraz daha istekli ve kuvvetli bir oyuncu olması'' diye konuştu.

Kocaman, kafalarında bazı isimlerin olduğunu, bu transferin kampa yetişme ihtimalinin de yüksek olduğunu kaydetti.

BASKI VAR MI?
Üzerinde bir baskı bulunup bulunmadığı sorusuna da Kocaman, şöyle yanıt verdi:

''Fırtınalı bir denizin içindeyiz, kayalara çarpmadan, akıntıya kapılmadan kendi gücümüzü ortaya koyacağız. Geçen seneki pozisyonum muğlaktı. Bu sene net bir pozisyonum var. İş yapacağız, iyi olursa 'Aferin Aykut' diyecekler, kötü olursa da 'Yaptık, denedik olmadı herkese teşekkürler Allahaısmarladık' diyeceğiz.''

Meslek açısından gözünü hiçbir şeyin korkutmayacağını vurgulayan Kocaman, kendisi gibi daha önce Fenerbahçe'de görev yapan Oğuz Çetin ve Rıdvan Dilmen ile konuşup konuşmadığı sorusuna, ''Bu işin içinde doğdum büyüdüm, beynimin içinde de başka bir iş yok. Diğer arkadaşların durumlarını o gün için değerlendirmek lazım. Bugünkü koşullar o günkünden daha elverişli. 10 yıldır Türkiye liglerinde görev yapan birisiyim. Onlarla her zaman görüşüyorum, bu konuda da görüştüm'' cevabını verdi.

''ARKADAŞLIK SEVİYESİNİ YUKARI ÇIKARMALIYIZ''
Takımdaki arkadaşlık konusuyla ilgili bir soru üzerine de Kocaman, şöyle devam etti:

''Oyuncular biraz ayrı ayrı gibiydi. Gruplaşma değil ama hepsinin farklı bir dünyası var gibiydi. Bunu biraz girişken hale getirmemiz lazım. Arkadaşlık seviyesinin daha iyi olması lazım. Seviyeyi yukarıya çıkarmamız lazım. Maçlar artık modern bir savaş gibi, bir oyuncunun ruhen eksikliği çok önemli. Arkadaşlık yok demek doğru değil ama var olan arkadaşlığı biraz daha yukarı çıkarmalıyız.''

''DAHA AGRESİF BİR TAKIM''
Kocaman, Fenerbahçe'yi biraz daha koşan, biraz daha sertlik katsayısını artıran bir takım haline getirmek istediklerini söyledi.

Fenerbahçe'nin son 10 yılda tüm istatistiklerde ligin en baskın takımı olduğunu anlatan Kocaman, ''Bunun üstüne biraz daha agresif olunmasını istiyoruz'' dedi.

Alex ile ilgili bir soru karşısında da hiçbir oyuncuyla ilgili ön yargısı olmadığını yineleyen Kocaman, 10 numaralarla ilgili görüşünün sorulması üzerine de ''Artık kaleciler bile neredeyse oyunu kursun diye oyuna katılıyor. Herkes 10 numara, herkes 4 numara, bu kimyayı yakaladığında başarıyı yakalıyorsun. Bütün oyunculardan biraz daha oyunun içinde olmasını istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

ALTYAPI İLE İLGİLİ GÖRÜŞÜ
''Altyapıdan gelen hazır oyuncu 'Takımda oynarım' diyorsa oynar'' yorumunu yapan Kocaman, ''5 dakika, 10 dakika fark etmez. Yeter ki oyuncu oynayacağını göstersin bana'' dedi.

Dünya Kupası ile ilgili bir soru üzerine Şili'yi beğendiğini anlatan Kocaman, ''Şili takımı çok ilginç bir takımdı. Tecrübeleri olsaydı yarı finali zorlardı. Bütün futbolcuları oyunun içindeydi. Çok hızlı, teknik oyunculardı. Almanya da Müller ve Mesut gibi topla beraber hızlı ve zeki futbolcun oldu mu, oyunun şeklinin nasıl değişebileceğini bize gösterdi'' şeklinde konuştu.

Galatasaray ile oynayacakları hazırlık maçına da değinen Kocaman, ''Böyle bir teklif geldi ve olabileceğini söyledim'' derken, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde kamp yaptıkları yere yakın bir takım çıkması halinde kampı uzatabileceklerini söyledi.

Son olarak Uruguaylı Suarez'in son dakikada eliyle gol çizgisi üzerinden topu çıkarmasının emek hırsızlığı olup olmadığı sorusuna yanıt veren Kocaman, ''Emek hırsızlığı değil. O zaman futbolculara çalım atmayacağız, o da kandırmak. Cezasını görmeyi kabul etti ve o şekilde davrandı'' diyerek sözlerini tamamladı.
Admin
Admin
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 169
Rep Gücü : 3000
Kayıt tarihi : 02/07/10
Nerden : Aydın

https://haberoyun.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz