HaberOyun
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiye’ye AB desteği İngiliz kabinesini böldü

Aşağa gitmek

Türkiye’ye AB desteği İngiliz kabinesini böldü Empty Türkiye’ye AB desteği İngiliz kabinesini böldü

Mesaj  Admin Salı Tem. 06, 2010 1:23 am

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İngiltere‘ye gitmeye hazırlanırken bazı İngiliz vekiller, Türkiye’nin AB üyeliğine destek veren Dışişleri Bakanı Hague’ye karşı ayaklandı.

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

İngiltere’nin en büyük gazetelerinden TheMirror, “Türkiye’nin AB’ye katılımına karşı ayaklanma” başlıklı haberinde “Dışişleri BakanıWilliamHague’nin Türkiye’nin AB’ye katılmasına destek vermeyi planladığını; ancak sağcı Muhafazakâr Parti’den vekillerin ayaklaması ihtimaliyle karşı karşıya olduğunu yazdı.

Gazetenin haberinde Hague’nin geçen hafta yaptığı bir konuşmada Türkiye’nin “Avrupa’nın en büyük yükselen ekonomisi” olduğunu, İngiltere’nin de Türkiye ile birlikte çalışmak için “özel bir diplomatik çaba” yapacağını söylediğine dikkat çekti.

ZİYARETLE BAŞLIYOR
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun 7-8 Temmuz günlerinde Londra’ya yapacağı ziyarete de değinen gazete, “Sayın Hague, bu çabalarının, bu hafta Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun “önemli ziyareti’yle başlayacağını da söyledi” dedikten sonra muhafazakâr milletvekili Robert Helmer’in ise, “Ne İngiliz seçmenler, ne de diğer Avrupalı devletler, Türkiye’nin AB üyeliğinden yana olmayacak” yönündeki sözlerine dikkat çekti.

The Mirror, parti içi atışmanın, İçişleri Bakanı Theresa May’nin AB üyesi olmayan ülkelerden göçmenlerin sayısını azaltmaya yönelik bir planı açıklamasının ardından yaşandığına dikkat çekti. Gazete koalisyon hükümetinde AB’ye soğuk bakan vekillerin baskılarının arttığını yazdı.
Admin
Admin
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 169
Rep Gücü : 3000
Kayıt tarihi : 02/07/10
Nerden : Aydın

https://haberoyun.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz