HaberOyun
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gandhi Biyografisi

Aşağa gitmek

Gandhi Biyografisi Empty Gandhi Biyografisi

Mesaj  Admin Perş. Ağus. 19, 2010 3:31 am

Gandhi, 1869 tarihinde Hİndistan'da dünyaya geldi. Kendisi hem din hemde devlet lideri olarak tanımlanan bir kişiliktir.
Gandhi, sakin tavırları ve yumuşak ama ikna edici politikalarıyla günümüzde Cumhuriyet Halk Partisi'nin başına geçmiş olan Kemal Kılıçtaroğlu'na takılan lakap olmuştur. Benzer özelliklerinin fazla olduğu özellikle partinin seçmenleri tarafından söylenmektedir.

Gandhi, Hukuk okumuştur. Hatta mesleği olan Avukatlığı bir süre yapmıştır. Önce İngilizlere karşı Hindistan bağımsızlığını düşünmediği fakat sonralara sert İngiliz politikaları karşısında sukunetli direniş içine girdiği ve halkıda bu oluşumda yanına çektiği bilinmektedir.

Gandhi, bu nedenle sakin direnişi sebebiyle defalarca hapse mahkum edilmiş. Belirli süreler yatıp çıkmıştır. Ama bu hapis dönemleri onun direnişini kıramamış Hindista'nın bağımsızlık kazanmasında önemli rol oynamıştır.

Gandhi, 1948 yılında öldürülmüş olan lider. İnsanlığa sözleriyle yaşam biçimiyle direnciyle sukunetiyle önemli dersler vermiş devlet adamıdır.

Gandhi, hayatını anlatan film "Mahatma Gandhi" 8 dalda oscar ödülü alan başyapıtlardan biri olmuştur. Onu anlamak felsefesini kavramak isteyenler bu filmi izlemekten başlayarak yola çıkabilirler.
Admin
Admin
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 169
Rep Gücü : 3000
Kayıt tarihi : 02/07/10
Nerden : Aydın

https://haberoyun.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz