HaberOyun
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

UFC Undisputed 2010

Aşağa gitmek

UFC Undisputed 2010 Empty UFC Undisputed 2010

Mesaj  Admin Perş. Ağus. 19, 2010 8:02 pm

Geçen yıl Spike TV video oyun ödülleri töreninde türlere göre en iyi oyunlar seçilirken UFC 2009 Undisputed'ın en iyi bireysel spor oyunu ödülü alması hiç de şaşırtıcı olmamıştı. Özellikle Amerika'da oldukça popüler olan UFC (Ultimate Fighting Championship) satış rakamları ile geliştirici ve yayıncısını mutlu etmeyi başardı. Amerika'da ilk ay 679,600 adet Xbox 360'ta 334,400 adet de PlayStation 3'te satan oyun 1 milyon barajını kısa bir süre içinde geçerek mükemmel bir rakama ulaşmıştı. Bu rakam oldukça yüksek görenebilir, ama tıpkı WWE SmackDown vs. Raw gibi Ultimate Fighting Championship de Amerika'da oldukça popüler bir spor. Gerçi Amerikan güreşi oyunlarının ülkemizde ne kadar büyük ilgi gördüğünü göz önüne alırsak Ultimate Fighting Championship'in de sadece Amerika'da değil, ülkemizde de sevilmemesi için hiçbir neden olmadığını söyleyebiliriz. Hatta bizim spor kültürümüzde bu tür organizasyonların olmaması bile insanların merak etmesi için başlı başına bir neden olarak görülebilir. Ayrıca şunu unutmamakta da yarar var ki WWE SmackDown vs. Raw gibi UFC Undisputed'ın da geliştiricisi Yuke's Future Media Creators, yani özellikle Amerikan güreşi severlerin ilgi göstermesi gereken bir oyunla karşı karşıyayız.

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Peki geliştirici firma Yuke's kimdir, nedir, kimlerdendir? Amerika'da ilgi gören dövüş oyunları yapmasına rağmen merkezi Japonya'da bulunan (yani Japon bir firma olan) Yuke's aynı zamanda Japonya'nın en büyük, dünyanın da en büyüklerinden biri olan New Japan Pro Wrestling adlı bir organizasyonun da sahibi. 1993 yılında kurulan firmanın 85 çalışanı bulunuyor ve sadece spor oyunları değil aksiyon macera oyunları da geliştiriyor. Yine de eğer Yuke's Japon oyun sektöründeki gerilemeye rağmen bugün hala güçlü bir şekilde ayaktaysa bunu da Batılılara hitap eden spor oyunları yapmasına borçlu. Yukes'a her anlamda büyük başarılar yaşatacağına inandığım UFC Undisputed 2010 da firmanın Batılılara hitap eden başka bir spor oyunu olarak karşımızda.

Çeşitli dövüş sporlarının tekniklerinin kullanıldığı UFC'de Karate, Muay Thai, MMA, Wrestling gibi seçeneklerimiz de bulunuyor. Tabi karate deyince aklınıza dövüş filmlerindeki sahneler gelmesin, çünkü UFC'nin de kendine göre kuralları bulunuyor. Rakibinizi tekme ve yumruklarınızla nakavt etmenin yanı sıra yere yatırıp sıkıştırarak da dövüşü kazanmanız mümkün. Bunun için öncelikle kendi yarattığınız veya 100 civarındaki ünlü dövüşçüden seçtiğiniz karakterin dövüş tekniğinin size uyup uymadığına dikkat etmeniz gerekiyor. Dövüş stilini yanlış seçtiğiniz bir sporcu yüzünden yenilmek istemiyorsanız tekniklerin hepsini gözden geçirmeniz ve size en uygununu seçmeniz yararlı olacaktır. Bunun yanı sıra hangi sıklette (ağırlıkta) yarışmak istediğiniz de önemli. LeightWeight, Heavyweight, Light Heavyweight, Middleweight, Welter Weight gibi sıklet seçenekleri dövüşçünüzün hızını, dayanıklılığını ve dövüş tekniğini dolaylı yoldan etkiliyor.

Oyunu açınca eğer türün yabancısıysanız ilk olarak Tutorial bölümüne uğramanızı tavsiye ederim. Oyunun kurallarının yanı sıra sayısız hareketi öğrenmeniz için bu bölümde mükemmel bir tanıtım yapılıyor. Rakibinizi nasıl nakavt edeceğiniz, sarılma hareketleri, defans teknikleri ve el-ayak vuruşları ayrıntılı bir biçimde anlatılıyor. Eğer oyunun yabancısı değilseniz hemen oyun modlarına dalış yapabilirsiniz. Başta Career mode olmak üzere Tournamnet mode, Event mode, Title mode, Title Defense mode, Exhibition mode, Ultimate Fights mode gibi modlar emrinizde. Bu modları tanıtmak gerekirse; Event mode'da kendi turvunavnızı kuruyorsunuz. Turnuva adınızı, turnuvaya katılacak dövüşçü sayısını ve dövüş arenasını seçme şansınız var. Title mode'da ünvan mücadelesi verirken, Defense title mode'da (Title modu bitirince açılıyor) ünvanınızı korumaya çalışıyorsunuz. Tournament mod ise adından da anlaşılacağı gibi bir turnuva modu ve 4-8-16 kişinin katıldığı mücadelelere girişebilirsiniz. Ultimate Fights Mode ise ünlü dövüşçülerin efsanevi maçlarını tekrar yapma şansını size sunuyor ki muhteşem bir fikir olduğunu söylemeliyim. Bu bölümde güzel bir hatun sunumu yapıyor. Maçlardan önce dövüşçülerle söyleşi ve maç sonrası yine aynı hatunun sizi tesellisi ortaya mükemmel bir sunum çıkarmış. Tabi hatun ve dövüşçülerle olan söyleşilerin animasyon olmadığını belirtelim, tamamen gerçekler.
Admin
Admin
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 169
Rep Gücü : 3000
Kayıt tarihi : 02/07/10
Nerden : Aydın

https://haberoyun.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz