HaberOyun
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Toy Story 3

Aşağa gitmek

Toy Story 3 Empty Toy Story 3

Mesaj  Admin Perş. Ağus. 19, 2010 7:47 pm

Tren sahip olduğu tüm hızı ile ilerliyordu. Kötü adam Patates Kafa'nın kaçırdığı masumları kurtarmak ise şerif Woody'nin göreviydi. Fırtına gibi giden Bullseye'ın sırtına atlayan Şerif Woody, hızı ile rüzgarı ikiye yarıyordu. Gelen uzaylı saldırılarını da geri püskürtmeyi başaran Woody, sonunda trenin son vagonuna yetişmeyi başarmıştı. Son bir sıçrayış ile trene binmeyi başaran Woody, burada diğer uzaylılar ile kapışmasına devam etti ve ilk vagona kadar ilerlerken karşılaştığı masumlarıda en iyi arkadaşı Buzz sayesinde kurtarmayı başardı.

Trenin ilk vagonunda ise karşılaşması gereken son bir rakip daha vardı. O da kötü kalpli Patates Kafa idi. İlk vagona ulaşan Şerif Woody, tam meydan okumasını yapacağı sırada bir sıçrayış ile Kumbara Domuz Hamm'ın gemisine atlayan Bay Patates Kafa, son bir hamle ile ilerdeki köprüyüde havaya uçurdu. Tüm masumları kurtarmasına rağmen yavaş yavaş sonuna doğru yaklaşan Şerif Woody, ne yaptıysa treni durdurmayı başaramadı. Ve koca tren büyük bir gürültü ile köprüden aşağı doğru uçtu. Şerif Woody bu belanın içerisinden nasıl kurtulacaktı?

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

İşte buna benzer sahneler ile açılışını yapan Toy Story 3'ün beni oldukça şaşırttığını, henüz yazının başındayken belirtmeliyim. Animasyon sinemasının mihenk taşlarından biri olan Toy Story'nin üçüncü filmi ile aynı ismi taşıyan oyunu, oldukça farklı sahnelere sahip olsada filmin hikayesinden ve mekanlarından da bazı izleri taşıyor. Benzer sahneler ile açılışını yapan oyun ve filmin arasındaki en büyük fark ise işleyişinde karşımıza çıkıyor. Filmde üniversiteye giden sahiplerinin peşinden evlerine ulaşmaya çalışan kahramanlarımız, aynı isimli oyunda ise küçük bir masa oyunu ile karşımıza çıkıyorlar. Bir çok ekstra ve mini oyunuda içerisinde barındıran oyunun işleyişi genel olarak bu masa oyunu üzerinden gerçekleşiyor.

Bu masa oyunumuzda birde hikayeden bağımsız olan küçük bir kasabamız yer alıyor. Toy Box adı verilen bu kısma ana menüden veya oyun tahtanızdan ulaşabiliyorsunuz. Kasabanın güvenliğini sağlamak adına bazı mini oyunlara katılıyor, hatta kazandığımız puanlar ile yeni oyuncakların kilitlerini açıp, varolan binaler ve oyuncaklar üzerinde değişiklik yapabiliyoruz. Hatta kasaba sakinlerini bile seçme imkanına erişebiliyorsunuz. Ayrıca kasabada bazı görevler alıp bu görevleri tamamlayarak daha fazla puan kazanabilirsiniz. Örneğin kasabanın dağlık alanlarında bulunan bir madenci ile tanışıp, kasabanın çeşitli bölgelerindeki altın noktalarını arayıp, o kısımları kazabiliyorsunuz. Veya oyuncak kutusundan Bullseye’nin kilidini açarak sırtına atladığınız gibi gene haritanın belli noktalarında yer alan zamana karşı yarışlara girebiliyorsunuz. Üstelik bu yarışların hepside farklı parkur ve engellerden oluşuyor. Her yeni oyuncağın kilidini açtığınızda oldukça farklı mini oyunlar ile karşılaşabiliyorsunuz.

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Oyunun hikaye sunumunun parça parça ve filmden bağımsız bir şekilde ilerlediğini belirtmiştim. Buna rağmen filmdende ilk baştada anlttığım sahne dışında bir çok görevi içeren oyunda, ikinci filmdende bazı mekanları ziyaret edebiliyoruz. Hikaye sunumuna gelirsek parça parça olmasına rağmen eğlenceli görevler ile bezenmiş. Örneğin oyunun ikinci bölümünde sahibimizi aramak için evin masasındaki telefona ulaşmamız gerekiyor ve oyunun bazı özelliklerine ve farklı varyasyonlarına burada rastlamaya başlıyorsunuz.
Admin
Admin
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 169
Rep Gücü : 3000
Kayıt tarihi : 02/07/10
Nerden : Aydın

https://haberoyun.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz